Huis in Rupelmonde te koop

We verkopen ons huis. We hebben er 26 jaar gewoond. Nu onze kinderen min of meer het huis uit zijn, willen we kleiner gaan wonen. De vraagprijs is 450.000 euro.

[singlepic id=247 w= h= float=center]

(25 jaar geleden hebben we een magnolia in onze voortuin geplant. We hebben er toen niet aan gedacht dat die bij verkoop in de weg zou staan om een foto van de voorgevel te maken.)

Kadastraal inkomen: 652 euro, klein beschrijf mogelijk. Oppervlakte terrein: 911m2, bewoonbare oppervlakte: 320m2. Vier slaapkamers, een badkamer, twee WC’s. Grote tuin. Centrale verwarming op gas. EPC-waarde 438.

Mocht u interesse hebben, kan u mailen naar koen.fillet@gmail.com. Vermeld uw telefoonnummer, dan bel ik u terug om een afspraak te maken.

[singlepic id=239 w= h= float=center]

Toen we het huis in 1990 kochten, was het een bouwval. In een eerste fase hebben we het eigenhandig verbouwd en bewoonbaar gemaakt.

Rond het jaar 2000 hebben we het huis in een tweede verbouwing vergroot en de keuken uitgebouwd tot een soort tuinkamer. Dat gebeurde onder leiding van architect Patrick Persoons.

[singlepic id=234 w= h= float=left]

[singlepic id=241 w= h= float=left]

[singlepic id=250 w= h= float=left]

Het huis is gebouwd in de vroege 20ste eeuw. De bouwgeschiedenis is moeilijk te achterhalen, de fundamenten zijn van 1905.

Het is klassiek opgebouwd: brede centrale gang, twee ruime kamers links, twee doorlopende kamers rechts.

[singlepic id=251 w= h= float=left]

[singlepic id=252 w= h= float=left]

De eerste verdieping heeft dezelfde opbouw: gang centraal, twee kamers links, twee kamers rechts, waarbij we een van de vier kamers recent (2015) ingericht hebben als badkamer.

[singlepic id=263 w= h= float=left]

Op de tweede verdieping een ruime zolder die wij gebruiken als “master bedroom”, dressing, bibliotheek en werkkamer. Kleine kelder.

[singlepic id=266 w= h= float=left]

[singlepic id=264 w= h= float=left]

[singlepic id=267 w= h= float=left]

Het vrijstaande huis wordt omgeven door een grote, wilde tuin. Er staan fruitbomen (noten, pruimen, kersen, mispels en moerbei), bessenstruiken en bloemen.

[singlepic id=254 w= h= float=center]

Er is verder een tuinhuis/fietsenstalling en een kippenhok met twee kippen die we niet kunnen meenemen naar de stad. Daarover moeten we misschien even onderhandelen met de nieuwe bewoners.

[singlepic id=255 w= h= float=center]

Rupelmonde is een deelgemeente van Kruibeke, en telt 3000 inwoners. Historisch is het een stad. Zeg tegen een Rupelmondenaar nooit dat hij in een dorp woont, tenzij u hem wil beledigen. Mercator werd er geboren. Ooit stond hier een grote waterburcht, gebouwd door de graven van Vlaanderen. Daarvan rest nu enkel de toren. Vlakbij die toren staat de enige getijdenmolen van Vlaanderen.

De Schelde en de prachtige polders zijn vlakbij. Er varen drie veerdiensten de rivier over: naar Hoboken, naar Hemiksem en -enkel in de zomer- naar Wintam.

Rupelmonde ligt verrassend dicht bij Antwerpen. De Kennedytunnel heeft een kwalijke reputatie, maar onze ervaring is dat je er op de allerdrukste momenten hooguit tien minuten moet aanschuiven. Naar Gent rij je een half uur, naar Brussel drie kwartier.

Er is een busverbinding met Linkeroever en Sint-Niklaas. Pendelen naar Brussel per trein gaat vlot via Temse. Daar is een station met verbindingen naar Mechelen, Leuven en Sint-Niklaas.

Er is een ruim aanbod van lagere en middelbare scholen binnen loop- en fietsafstand. Onze eigen kinderen gingen met de boot (!) en de fiets naar Pius X in Antwerpen.

http://www.immoweb.be/nl/myselect.estate.cfm?idbien=6690923